Vernissage Tusch & Tankar, lehån, 30 Januari, 2016

Välkommen till vernissage på Ronneby kulturcentrum

lördag den 30 januari 2016 kl.1300

lehån

Tusch & Tankar

Lehån

Utställningen invigs av Thomas Kjellgren, som i boken – inte en dag utan streck – i skrift tecknat lehåns porträtt. Signaturen lehån Lars-Erik Håkansson hör till de få tecknare och konstnärer, som med några streck med penna kan göra en resumé av det som många spaltmeter i en tidning försökt förklara, eller av det som statsmän behövt långa anföranden för att dölja. Hans teckningar och motiv engagerar oss på många sätt; dels genom sina budskap men dels också genom sina svindlande associationer och avväpnande överraskningsmoment. Humor kan man  också kalla det. Bild, budskap och humor – det är en kombination som etsar sig fast. Man säger på franska, om ett ädelt vin, att det har sin “caudalie” – en svans på slutet, som kommer som något oväntat, som gör att man kommer ihåg just det vinet. Så är det med lehåns bilder.

Fredrik von Platen

Ordf. Ronneby konstförening

Posted in Allt (förvalt), Utställningar, VERKSAMHET and tagged , , .