Louisiana och Ordrupgaard lördagen den 22 april 2017

På Louisiana visas utställningen Arkitekturens verkstäder, WANG SHU.

Den kinesiska arkitekten Wang Shu inleder serien ”Arkitekturens verkstäder”.

Här riktas fokus mot en ny generation av tongivande arkitekter runt om i världen, som arbetar med och förhåller sig till både lokala och globala utmaningar.

William Kentridge

Louisiana presenterar den första stora soloutställningen i Skandinavien med den sydafrikanske konstnären William Kentridge, som är känd världen över för sina teckningar, filmer, skulpturer, performances och opera- och teaterproduktioner. William Kentridge är född 1955 i Johannesburg, där han fortfarande är bosatt och arbetar. Han fick sitt genombrott i början av 90-talet.

Ordrupgaard

Utställningen ”Pissarro – ett möte på St. Thomas” berättar om mötet mellan Pissarro och målaren Mellbye från Köpenhamn och det kreativa utbytet mellan de två konstnärerna, som Pissarro tog med sig in i impressionismen. Utställningen presenterar de två konstnärerna med verk från muséer och samlingar från hela världen.

Pris för bussresa och entréer är 550 kr (700 kr för icke medlem). Avgiften betalas på bussen.

Anmälan till Leif Ramberg 0456-141 93 eller rambergleif1@gmail.com.

Avresa:  Karlskrona varmbadhus 07.00

Ronneby resecentrum 07.20

Karlshamn ”gamla Scandic” 07.50

Björkenäs samåkning 08.00

Sölvesborg Blekingeporten 08.20

Hemresa från Ordrupgaard  17.00

Arrangör är Sveriges konstföreningar, distrikt Blekinge.

Posted in Allt (förvalt), Resor, VERKSAMHET and tagged , , , , , , .