En annorlunda konstresa till Malmö 21 september 2019

Lördagen den 21 september 2019 anordnar vi en något annorlunda konstresa till Malmö.

Vi åker buss till Malmö station och därefter vandrar vi en slinga och tittar på skulpturer: Vi besöker innergården till ett av Malmös äldsta hus och får en kort presentation om huset av dess ägare. Efter titten åker vi vidare med bussen och åker till Kungsparken. En ny vandring med skulpturupplevelser, väntar.

Därefter åker vi till Malmö Konsthall och äter lunch. I konsthallen visas en utställning av Michael Rakowitz (amerikansk-irakisk). Han har försökt skildra alla de historiska minnen och konstverk som inte längre existerar. Han försöker till exempel återskapa de historiska objekt som försvann i samband med plundringen av Nationalmuseum i Bagdad. Konstnären använder inte traditionella metoder utan istället varuförpackningar, bruksföremål i sitt återskapande. Utställningen heter ”The Invisible Enemy Should Not Exist”.

Vi avslutar vår resa i Malmö med ett besök i ”Urbanhallen”. Hallen innehåller graffitimålningar och kommer att visas av konstnären Pärra Andresson.
Efter en spännande dag återvänder vi runt 16.00 tiden åter mot Blekinge.

Avresa:

Karlskrona varmbadhus    07.30

Ronneby resecentrum        07.50

Karlshamn f.d. Scandic      08.20

Björkenäs samåkning         08.30

Sölvesborg Blekingeport    08.50

Hemresa ca 16.00

Ta gärna med kaffekorg!

Pris för resa och lunch 500 kr (icke konstföreningsmedlem 650 kr) Kontant eller med swish.

Anmälan snarast till Britt Gars Petersson via mail  britt.gars@telia.com

Resan arrangeras av Sveriges Konstföreningar distrikt Blekinge.

Mer uppdaterad information kan finnas här: https://www.sverigeskonstforeningar.nu/blekinge/

Posted in Medlem, Resor, Sveriges Konstföreningar Blekinge and tagged , , , , .