BUSSRESA till ARKEN och ORDRUPGAARD

Bussresa till  Arken och Ordrupgaard lördagen den 7 mars 2015.

Vi startar på Arkens konstmuseum som visar:

Michael Ancher – P.S.Kröyer  – ”Vänner och rivaler”

Ancher och Kröyer målade ofta samma motiv, men med olika slutresultat. Genom 93 av deras mest berömda Skagenbilder får vi inblick i deras arbetsprocess och i deras starka vänskap.

På Arken äter vi lunch. Vi stannar totalt 2,5 timme seda fortsätter vi till Ordrupgaard.

Ordrupgaard är ett museum för fransk impressionism och dansk guldålder. Här finns verk av Monet, Gauguin, och Hammershöi. Avdelningen för fransk impressionism återinvigs i februari 2015. Museets huvudbyggnad är i klassicistisk stil,  arkitekten Zaha Hadid fick 2005 uppdraget att som kontrast till den gamla byggnaden uppföra ett hypermodernt komplex med bl.a. 7 utställningsrum och därigenom ge museet en arkitektonisk profil. Utöver samlingarna visas  här nutida konst.

Här finns ett kafé. 16.30 är det återfärd till Sverige. Beräknad hemkomst i Karlskrona 19.30

Pris: 500 kr för resan inklusive entréer för medlem i konstförening. Icke medlem betalar 650 kr.

Anmälan till Leif Ramberg  senast den 25 februari : tel 0456-14193 eller e.mail: rambergleif@gmail.com.

Avresa: Karlskrona varmbadhuset               kl 7.00                Hemresa 16.30

Ronneby resecentrum                    kl 7.20

Karlshamn Gamla Scandic              kl 7.50

Björkenäs samåkning                      kl 8.10

Sölvesborgs resecentrum              kl 8.30

Posted in Allt (förvalt), Resor, VERKSAMHET and tagged , .