Den 14 juni öppnade Ronneby Konstförening två utställningar

I Södra Hallen hade vi äran att presentera en minnesutställning över ädelsmeden, konstnären, formgivaren och en av folkhemmets designers SIGURD PERSSON,

som i år skulle fyllt 100 år. Sigurd Persson och Kockums Emaljverkstad och Gjuteri förknippas med Ronneby och Kallinge på ett speciellt sätt. Det är en fantastisk kavalkad av produkter och föremål som hans son Jesper Persson har ställt samman. Man känner också luftdraget från historiens vingslag genom hela utställningen. Sigurds genombrott som industridesigner kom på 1950-talet manifesterat i hans hemstads stora H55-utställning. Sigurd Persson var som person med om metamorfosen från att tituleras slöjdare via formgivare till designer. Vi får se allt; kyrkliga silver- kannor, klassiska matbestick, arméns vapenslagsbeteckningar, svenska mynt, stekpannor, borstar och glas – samt lite till; ja hela folkhemmet. Utställningen öppnades i form av ett samtal mellan Jesper Persson och föreningens ordförande Fredrik von Platen.

Posted in Allt (förvalt), Utställningar, VERKSAMHET and tagged , , , .