Utställning med Janolof Bengtsson 13 november 2018 – 15 januari 2019

Janolof Bengtsson är vår nästa utställare 17/11 2018 – 15/1 2019.

DÄR JAG RÖR MIG

Janolof Bengtsson

Måleri

Janolof Bengtsson är en bohuslänsk konstnär som vänt havet ryggen, åtminstone i sitt måleri. Skogen, tjärnen, undervegetationen och gläntorna tycks locka honom mer. Han är onekligen en kolorist, om jag med en sådan menar en konstnär, för vilken färgen betyder mer än formen, eller snarare; formen åstadkoms med kraftfulla färger och färgsammanställningar. Hans dagliga ensamma registreringar under skogspromenader, ofta utmed upptrampade stigar, skänker honom inspiration i ateljén.  Genom Janolofs måleri lockas jag in i hans omisskänliga natur som efter ett tag – hypnotiskt obevekligt – även blir min värld som man känner sig trygg i. Den lugna upprepningen av kända format på konstverken ger intryck av avrapporteringar till betraktaren. Detta är måleri.

Fredrik von Platen/Ordf. Ronneby konstförening

Janolof Bengtssons måleri får sin inspiration från skogen och det småbrutna bohuslänska landskapet, som han dagligen på sina promenader registrerar och rapporterar till oss via sitt måleri i ateljén.

Välkommen till vernissage!

Vernissage: 17 november kl. 13.00

Utställningsperiod: 17 november 2018 – 15 januari 2019

Var: Kulturcentrum Konsthall, Ronneby

Utställningen arrangeras av Ronneby Konstförening i samarbete med Kulturcentrum konsthall.

Läs mer om JanOlof Bengtsson

Posted in Nyheter, Utställningar, VERKSAMHET, Vernissage and tagged , , , , , , .