AKVARELLKURS med Erik Hårdstedt på Kulturcentrum i Ronneby 22 – 24 maj 2015

I samband med utställningen “A soulside Journey” på Kulturcentrum kommer

Erik Hårdstedt att hålla kurs i tre dagar från fredag till söndag 22-24 maj.

De är en erfaren pedagog, som målar akvarell i det stora formatet. Kursen hålles på sista helgen av sin utställningen. Hans utställning i Lilla hallen blir åskådningsmaterial. Därutöver kommer Kulturcentrums bildsal och andra lokaler, med plats att breda ut sig, att nyttjas de tre dagarna.

Vi börjar fredagen den 22 maj kl 13.00 till kl.18.00 med förberedelser och genomgångar.

Lördag mellen kl. 09.00 och 17.00. Vi tar lunchrast, på restaurangen på Kulturcentrum. Under dagen har Erik genomgångar gemensamt och individuellt.

Söndagen startar vi kl.09.30 och håller på till kl. 15.30. Sista halvtimmen pratar vi enskilt med kursledarna.

Kursavgift: 1900 kr. (för medlemmar i Ronneby konstförening 1800 kr.) Bankgiro 351-6978  Kaffe och tilltugg ingår. Luncher bekostar du själv. Medhavd lunch kan värmas i mikro.  Max 12 deltagare. Du erhåller kursbevis.

Utrustning att ha med:

Hopfällbar pall.  Skivor av plywood – bra att ta med flera. 50 x 65 för ½-ark35 x 45 för ¼-ark

Vattenpytsar för sköljvatten, blandkoppar för färg och tusch samt palett/bricka i vit plast. Penslar: stora runda, som håller vatten, varav en med fin spets. En platt som håller vatten. Moddlare, 5 – 8 cm. En hårtork kan vara användbar. Oömma kläder.

Papper: t ex Arches 300 g, helst helark 57 x 76 , eller Fabriano fin 200 gr. (hela ark). Hushållspapper, vita akvarellklisterremsor, maskeringstejp, teckningsblock, träpennor HB till 6B, kniv.

Färger:  helst W&N,  * = i första hand ( men Lucas- eller White Nightsfärger går an)

Jordfärger: *Yellow ochre, *Raw sienna, *Raw umber, Burnt umber, *Burnt sienna,

Gula: Yo, Rs, som ovan, *New gamboge, Cadmium yellow (giftig!)

Blå: *French ultramarine, *Cerulean blue, *Antwerp blue

Svarta: *Ivory black, *Neutral tint, Lamp black, Payne’s grey.

Övriga: Alizarin crimson, W&N violet,

Samtliga färger i 5 ml.  i tuber. Men ta gärna med dina färger i kaka också

Några starka opaka färger av W&N-fabrikat rekommenderas. typ rosa, turkos, orange.

Frågor: Fredrik von Platen 0703149391

Anmälan: HYPERLINK “mailto:fvplaten@compaqnet.se” fvplaten@compaqnet.se

Posted in Allt (förvalt), Kurser, VERKSAMHET and tagged , , , .