Vincent van Gogh – Bussresa till ARKEN lördagen den 20 oktober 2018

Bussresa till ARKEN lördagen den 20 oktober

Vincent van Gogh

Den 1 september öppnas dörrarna till en omfattande utställning av Van Goghs verk med inriktning på förhållandet mellan konst, mänsklig natur och tro på ARKEN utanför Köpenhamn. Van Gogh var en religiös konstnär.  Han var övertygad om att han kunde göra goda gärningar genom att skapa vackra målningar. Därför visar ARKEN-utställningen 28 målningar och 11 teckningar hur hans skildringar av arbetande bönder och hisnande landskap i Arles skulle utveckla den gudomliga naturen och människan – mitt i en era där tron var under tryck från modern filosofi och vetenskap.

Pris för bussresa och entré är 400 kr (550 kr för icke medlem).
Avgiften betalas kontant eller genom swisch på bussen.

Anmälan till Bo Nilsson via mail nilsson.bil45@gmail.com tidigast den 10 september.

Avresa

Karlskrona varmbadhus                         07.00
Ronneby resecentrum                             07.20
Karlshamn (”gamla Scandic”)               07.50
Björkenäs samåkning                              08.10
Sölvesborg Bekingeporten                      08.30

Resan arrangeras av Sveriges Konstföreningar distrikt Blekinge. En längre konstresa planeras under september 2019.

Bilden som visas på denna sida visas troligen inte i utställningen.

Mer uppdaterad information kan finnas här: https://www.sverigeskonstforeningar.nu/blekinge/

Posted in Allt (förvalt), Resor and tagged , , , , .